El Aletleri ile Karanlık Çağ Viking Evi İnşa Etmek: Vikingler, Bushcraft

Sadece el aletlerini kullanarak karanlık çağdan kalma bir çalılık viking evi inşa ediyoruz. Oldukça becerikli olan ve etraflarına dökülen doğal malzemeleri kullanarak binalar yapan vikinglerden esinlenmiştir. Balta, testere, burgu, beraberlik, çalı bıçağı bıçağı ve diğer basit aletler gibi basit el aletleri kullandık.

Başlamak için sedir kütüklerini ormana düşen ağaçlardan kestik. Kütük kabin çentikleri yapmak için bir balta kullandık ve viking evinin temelini iki kütük yüksekliğinde yaptık. Daha sonra ahşap çerçeveyi inşa etmek için el burgularını kullandık. Bu 3 büyük "A" çerçevesinden oluşuyordu. Herhangi bir nemi buharlaştırmak ve direkler yerdeyken ahşap çerçeve temelini korumaya yardımcı olacak çürümeye dayanıklı bir kömürleşmiş odun tabakası oluşturmak için kütüklerin uçlarını ateşe yaktık.

Bushcraft barınağının bir çerçevesinin üstüne oturan sırt direği olarak uzun bir sedir ağacı kullandık. Bir sonraki aşamada bir viking longpit veya firepit inşa edildi. Bu mümkün olduğunca tarihsel olarak doğru yapmak istedik. Bu yüzden yaklaşık 4 metre uzunluğunda ve 2 metre genişliğinde bir çukur kazdık. Yakındaki alanda bulunan büyük taşlarla çukuru kapladık. Herhangi bir malzemenin israfını azaltmak için taşları sabitlemek için kuyu çukurdan kullandık. Çalışmayı kolaylaştırmak için kile su ekledik ve taşlar arasındaki boşlukları doldurduk. Daha sonra çukurda küçük bir ateş yaktık ve kili birkaç gün kurumaya bıraktık. Bu noktada bir diy testere atı inşa ederek işimizi kolaylaştıracağımızı fark ettik. Bu yüzden çiziciyi bir kütüğün kabuğunu çıkarmak için kullandık (çürümeyi önlemeye yardımcı olur). Burgu için dört delik delmek için burgu kullandık ve sonra testere atının tepesi için dört tahta mandal yaptık.

Kirişler için daha fazla sedir ağacı kullandık ve uçları tekrar yaktık. Shou sugi yasağı denilen ahşabı korumak için kullanılan eski bir Japon tekniğidir. O zaman nihayet evin çatısını inşa etmenin zamanı gelmişti. Bunun için sedir kütüğünün kabuğunu soyduk. Daha sonra bunu kirişlere koyduk ve bir miktar çatı kaplaması ile tespit ettik. Bunu yaparken hızlı olmalıydık, çünkü sedir ağacı kuruduğunda büzülür ve çatlar. Çatı kiremitleri gibi katmanlara koyduk. Çatıda yükselmek ve ağaç kabuğu katmanlarını sabitlemek için ahşap bir merdiven inşa ettik. Bir balta ve orman zemini kullanarak, bazı ahşap takozlar yaptık ve birkaç büyük sedir ağacı ayırdık. Daha sonra bu kütüklere çarptık ve evin içi için yükseltilmiş bir viking yatağı yaptık. Ayrıca ateşin yanında oturmak için bazı banklar yaptık.

Viking evinin arkasında, evin içine ışık girmesini sağlamak ve hava akışını iyileştirmek için bir katlanır pencere ve destek kolu yaptık. Ateşe daha fazla oksijenin girebilmesi için bir havalandırma deliği de kazdık. Barınağı daha güvenli hale getirmek için, sedir direkleri ve ela fidanları (aynı zamanda sur duvarı olarak da bilinir) kullanan bir çevre duvarı inşa ettik. Barınağın içindeki hava akışını daha da iyileştirmek için, çatıda bir delik açtık ve bir baca gibi hareket etmek ve dumanı dışarı çıkarmak için bir sırt kapağı veya sırt menfezi yaptık.

Genel olarak, bu viking evi inşa etmek yaklaşık 10 gün sürdü. Kış mevsimindeydi, bu yüzden gündüz saatlerinde kısıtlandık. Bu tarihsel olarak doğru bir viking evi değil. Geleneksel tomruk evler, büyük kütüklerden örülmüş büyük ahşaplarla inşa edilmiştir. Neredeyse kütük kabinleri gibi büyük üçgen uçları vardı ve çatı ahşap zonadan yapıldı. Genellikle viking tekneleri veya uzun tekneler gibi görünüyorlardı ve birçok dekoratif viking özelliğine sahiplerdi. Viking bir uzun evde, birçok insan ve hayvan için de yeterli yer olacaktır. Ama bu bizim üstlenmemizdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum