Gizlilik İlkeleri

15haber.com web sitemizi kullanmadan önce lütfen bu Gizlilik Politikasını dikkatlice okuyunuz. Çünkü sitemizi kullandığınız andan itibaren bu şartları kabul etmektesiniz. Kabul etmiyorsanız, lütfen sitemizi kullanmayın. Web sitemizde, bu sayfada açıkça görülebilmesi için bu sayfadaki kullanım koşullarını değiştirme hakkı 15haber.com'a aittir.

Not: "Kullanıcı" terimi, sitemizi ziyaret eden tüm ziyaretçiler ve üyeler dahil olmak üzere gerçek ve tüzel kişiyi ifade eder.
 

Kullanım Şartları


15haber.com'da yer alan tüm içeriklerin telif hakları 15haber.com'a ait olup Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve ilgili uluslararası mevzuat kapsamında yasal korumaya tabidir. 15haber.com'da izinsiz içerik indirmek, kaydetmek, çoğaltmak ve yayınlamak yasaktır. 15haber.com, bu tür faaliyetler tespit edildiğinde ilgili kullanıcılar hakkında yasal işlem başlatma hakkına sahiptir.

Kullanıcı, 15haber.com'un herhangi bir içeriğini veya sistemini kullanırken üçüncü kişilerin yasal haklarını ihlal etmemekle yükümlüdür. Bu tür ihlallerin olması durumunda sitemiz hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk kabul etmemekte olup, bu ihlallerden doğabilecek her türlü hukuki ve cezai sorumluluğun münhasıran kullanıcıya ait olduğunu açıkça beyan ederiz.

15haber.com içeriğine yorum yapan kullanıcı sorumludur. Sitemizde yer alan yorumlar editörün onayı ile yayınlansa da bazı durumlarda yorumlarda tolere edilen argo kelimeler, kişilik haklarına tecavüz niteliğindeki karalayıcı yorumlar nedeniyle oluşabilecek hukuki sorunlardan tamamen yorumu yazan kullanıcı sorumludur. ve yüklü olmayan veriler. 15haber.com'a yorum yapan tüm kullanıcıların IP adresleri İlgili Yorumlar Yöneticisi'ne kaydedilir. Bu bilgiler herhangi bir hukuki durumda adli makamlar tarafından talep edilmesi halinde yetkililerle paylaşılacaktır.

Web Sitemizi çalışmaz hale getirmeye, hızını bozmaya veya yazılım ve donanım sistemlerine zarar vermeye yönelik her türlü davranış veya eylem yasaktır. Bu yasak, belirli otomatik programlar kullanılarak sitemize çok sayıda sorgu veya üyelik kaydı dahil olmak üzere istek ve bilgilerin gönderilmesini içerir. Kullanıcıların Siteye erişimini engellemek için haklarımızı kullanacağımızı ve tespit edildiği anda haklarında yasal işlem başlatacağımızı bilmek isteriz.

15haber.com'da yayınlanan tüm görsel ve yazılı içerikler, deneyimli editör kadromuz tarafından web sitemize özel olarak üretilmektedir. Bu içeriğin kaynak gösterilmeden paylaşılması kesinlikle yasaktır. Alıntı yapılmasına, yalnızca bilgileri elde ettikleri sitemize tıklanabilir bir şekilde bağlantı verilerek izin verilir.

15haber.com'da üyelik kaydı oluşturursanız üyelik bilgilerinizdeki kullanıcı adı ve şifre sadece size aittir. Üyeliğin birden fazla kişi tarafından kullanılması bazı durumlarda hukuki sorunlara yol açabilmektedir. Bu nedenle üyelik, sadece üyeliğin kayıtlı kullanıcısı tarafından kullanılabilir. Kullanıcı adı ve şifre kullanılarak yapılan tüm işlemler aksi ispatlanmadıkça üyeliği yapan kişi tarafından yapılmış sayılacaktır.

15haber.com'daki reklamlara bilgi edinme amacı dışında manuel veya otomatik programlar aracılığıyla tıklanması kesinlikle yasaktır. Normal kullanıcı davranışlarıyla bağdaşmayan bu tür tıklama faaliyetlerini tespit ettiğimiz anda başta işlemi gerçekleştiren kullanıcıların sitemize erişimini engellemek olmak üzere tüm yasal işlemleri başlatacağımızı beyan ederiz.

Burada detaylandırdığımız Kullanım Koşulları ile ilgili tüm ihtilaflar Türk hukukuna ve icra dairelerinin münhasır yargı yetkisine tabidir.

Bu sitedeki tüm harici bağlantılar yeni bir sekmede açılır. 15haber.com (www.15haber.com) site içindeki herhangi bir harici bağlantıdan sorumlu değildir.
 

Gizlilik Politikası


15haber.com, “www.15haber.com” internet sitesi veya resmi mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda kullanıcılara iletilen kişisel verileri 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında açıklanan amaçlar dışında üçüncü kişilerle paylaşmayacak, satmayacak veya kullanmayacaktır. 6698 ve kişisel verilerin toplanmasına ilişkin. 15haber.com platformumuzun kişisel veri gizliliği politikası aşağıdadır.


Kanunen kişisel verilerin tanımı

Kullanıcı kimliği (ad, soyad, TC kimlik numarası vb.), iletişim, ürünlerimize erişimde kullanılan yöntemlere ilişkin bilgiler (IP, cep telefonu marka modeli, tarayıcı türü, sürümü, sosyal medya bilgileri, ekranlardaki hareketler vb.) belirlenebilir veya tanımlanabilir olmanızı sağlayacak her türlü bilgi anlamına gelir.


IP numaraları

15haber.com, kullanıcılarının IP adreslerini keşfeder ve gerektiğinde sistemdeki sorunları tespit etmek ve çözmek için kullanır. IP adresi ayrıca sitemizdeki kullanıcıları genel olarak tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgiler toplamak için de kullanılabilir.

Anonim veri

15haber.com tarafından kullanıcılardan talep edilen veya doğrudan kullanıcılar tarafından sağlanan bilgiler, sitemiz tarafından çeşitli değerlendirmelerde, istatistiksel çalışmalarda, özel bültenlerde ve veri tabanı oluşturmada, kullanıcıların kimliği ifşa edilmeden anonim olarak kullanılabilir.


Diğer sitelere bağlantı

15haber.com web sitesinde veya mobil uygulamasında yer alan içerikler, başka web sitelerine bağlantılar içerebilir. 15haber.com, web sitemizden verilen bağlantı aracılığıyla erişilen web sitelerinin gizlilik uygulamaları ve içeriklerinden sorumlu değildir.


Kullanıcı verilerinin ifşa edilebileceği durumlar

15haber.com web sitesinde Kullanıcılara ait kişisel veriler, ad, soyad, adres, telefon numarası, e-posta adresi ve IP adresi gibi Kullanıcıyı tanımlayabilecek belirli bilgiler bulunmaktadır. Bu sayfada yayınladığımız gizlilik politikalarında kişisel veriler (aksi belirtilmedikçe) üçüncü şahıslarla paylaşılmayacaktır. Ancak bazı durumlarda, kullanıcıların bilgileri bu Gizlilik Politikası hükümleri atlanarak üçüncü şahıslara ifşa edilebilir. Bu durumlar;
  • Kanun Hükmünde Kararname, Yönetmelik vb. Yetkili yasal merciler tarafından çıkarılan uygulanabilir hukuk kurallarının yükümlülüklerine uymak,
  • Yetkili idari veya adli makamlarca usulüne uygun olarak yürütülen bir soruşturma veya soruşturmanın gereklerine cevaben kullanıcı bilgilerinin talep edilmesi ve kullanıcıların haklarının korunması için bilgi verilmesinin gerekli olduğu hallerde

E-bülten ve duyurular gönderin

15haber.com, kullanıcıları yeni teknolojik gelişmeler ve ilgili alandaki gündem hakkında bilgilendirmek için periyodik elektronik bültenler gönderebilir. Kullanıcılarımız, e-postanın altında gösterilen belirli bağlantıya tıklayarak bu e-posta bildirimlerine ulaşılmasını engelleyebilir.


6698 Sayılı KVKK uyarınca kişisel veri sahibinin hakları

7 Ekim 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 11. maddesi ve bu tarihten sonra kişisel veri sahibinin hakları aşağıda belirtilmiştir. kullanıcı, 15haber.com ile iletişime geçerek kendisi hakkında;
  • Kişisel verilerin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel veriler işleniyorsa ve buna ilişkin bilgi talep ediliyorsa,
  • Kişisel verilerin işlenme amacı ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenmek
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış olması durumunda düzeltilmesini talep etme
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 7. maddesinde belirtilen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme
  • Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi veya yok edilmesi halinde, değişikliğin bu verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme
  • İşlenen kişisel verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde bu zararın giderilmesini talep etme hakkına sahiptir.

15haber.com, kişisel veriler nedeniyle yapılan taleplere gerekçeli olmak ve 30 gün içinde cevap vermek kaydıyla yazılı veya dijital ortamda cevap verebilir. İlgili konuda yapılan başvurulara ilişkin işlemlerin ücretsiz olması gerekmektedir. Ancak işlemlerin bir maliyet gerektirmesi halinde 15haber.com ücret talep etme hakkını saklı tutar.